Начин на приготвяне
Рулцата с тиквички и ориз може да сервиране като леко основно или вкусно предястие от тиквички.
Сварява се оризът с моркова (предварително измит в няколко води). След като се свари, се оставя да се охлади.
Слага се в подходяща чиния заедно с бучка масло и се затопля в микровълнова фурна. След това се овкусява с черен пипер, сол и няколко капки соев сос.
Нарязват се на малки кубчета зеленчуците и се прибавя оризът. Всичко се разбърква много внимателно и се овкусява.
Тиквичките се измиват и нарязват на тънки ленти. Мариноват се в зехтин, черен пипер и сол. Изпичат се на грил тиган и от двете страни.
Грилованите тиквички се оставят да се охладят. Слагат се по две чаени лъжички от плънката и се навиват на руло.
Рулцата от тиквички се поднасят леко затоплени.