Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Рулца»Болонезе рулца от тиквички

Болонезе рулца от тиквички

ГеновеваГеновева
Готвач
1381k1k2
Болонезе рулца от тиквички
Снимка: Геновева
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 бр.
  • доматено пюре - 250 мл Консерва
  • кашкавал - 100 г
  • крема сирене - 100 г
  • босилек
  • чесън - 3 скилидки
  • соев сос
  • червен пипер
  • За плънката
  • кайма - 100 г
  • моркови - 1 бр.
  • зелен лук - 2 стръка
  • босилек
  • тиквички - Остатъци от
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се режат на много тънко с помощта на ренде, ако имате, разбира се. Осоляват се и се овкусяват със соев сос, зехтин и черен пипер. Оставят се така за 1 -2 часа.

След това се изпичат на грил тиган. В тиган слагаме зехтин и запържваме лука, моркова и остатъците от тиквичките. Добавете червен пипер и разбърквате.

Накрая добавете каймата и оставете така да се сготви за 5 минути.

После овкусете със сол, пресен босилек и черен пипер. Добавете малко вода, ако каймата не пусне достатъчно течности.

Докато изчакваме, може да си сготвите соса, като в зехтин задушите пасирания чесън и добавите доматеното пюре. Разбъркайте и оставете така да се сгъсти за няколко минути.

Добавете сол, 1 ч.л. захар, черен пипер и босилек. Изсипете соса в дълбока тавичката.

След това завийте рулцата от тиквички, като слагате по една лъжичка от плънката и завивате по дължината. Поставете в доматения сос Болонезе всяко едно рулце, като ги поставяте, така че да са леко по диагонал, а не напълно легнали.

След като завиете всички рулца, пъхнете във фурната да се сготвят рулцата от тиквички.

Преди да изключите ястието, сложете парчета крема сирене отгоре и настърган кашкавал.

След като се запече кашкавалът, нашите болонезе рулца от тиквички са готови.

По желание може да сервирате с гарнитура картофено пюре.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: