Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Свински далак със зеленчуци и бяло вино

Свински далак със зеленчуци и бяло вино

Свински далак със зеленчуци и бяло вино
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Ах, какъв аромат се носи само от този свински далак със зеленчуци и бяло вино.."

Необходими Продукти

  • свински далак - 500 г
  • лук - 3 глави големи
  • чушки - 2 бр. зелени
  • моркови - 2 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • мариновани гъби - 400 г
  • масло - 70 г
  • сол
  • червен пипер - 1 с.л.
  • бяло вино - 100 мл.
  • подправка за свинско месо
  • черен пипер - 1 к.л. млян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лука, морковите и чушките.

Нарежете ги на подходящи парчета и ги задушете заедно с маслото до омекване.

Нарежете свинския далак на парчета.

Добавете го към зеленчуците.

Прибавете червения пипер, подправката за свинско месо и гответе на слаб огън 3-4 минутки, като разбърквате междувременно.

Добавете бурканчето мариновани гъби и налейте бялото вино.

Оставете ястието да къкри на тих огън докато остане на мазнина и далакът омекне.

Готовото ястие овкусете с млян черен пипер.

Добър апетит!

Свинският далак със зеленчуци и бяло вино е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: