Начин на приготвяне
Рецептата свински котлети с чесън и бяло вино се приготвя изцяло на тиган.
Свинският котлет (контрафиле с кост) е деликатно месо, което не трябва да се готви дълго време, защото става сухо.
Първо си обелете и нарежете чесъна на тънки кръгчета. Измийте и накълцайте магданоза.
Загрейте зехтин в достатъчно голям тиган, който да побере всички пържоли. Сложете чесъна и запържете леко на умерен огън колкото да пусне аромата си. Много е важно чесъна да не покафенява много, защото започва да горчи и разваля вкуса на ястието.
Сложете котлетите поръсени с черен пипер и ги гответе по минута от всяка страна. Не чакайте да хващат загар, защото рискувате да прегорите чесъна.
Добавете червения пипер и сол на вкус, после веднага налейте виното. То трябва почти да покрива месото. Поръсете с магданоз за свежест и гответе 4-5 минути, може и малко повече ако пържолите са дебели повече от един пръст.
Отделно разбийте нишесте в малко вода. Обърнете месото и сипете сместа. Така сосчето ще се сгъсти леко. Ако искате повече сос за месото, сложете малко повече вода и нишесте, но не прекалявайте.
Гответе до сгъстяване и редуциране на течността още 2-3 минути.
Сервирайте свинските котлети с някаква подходяща гарнитура по избор - свежа салата, картофки соте или гъби в масло.
Добър апетит!