Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Ризото»Веган ризото с гъби

Веган ризото с гъби

Веган ризото с гъби
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Тази рецепта за постно ризо със сигурност ще ви докаже, че не е нужно да присъства месо в храната, за да бъде тя наистина вкусна"

Необходими Продукти

  • ориз арборио - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • олио
  • гъби - 200 грама
  • консервиран грах - 1 к.ч.
  • зеленчуков бульон - 4 ч.ч.
  • подправки за ризото - 1 с.л. Карл Отто (не е задължително)
  • черен пипер - 1/2 к.л. смлян
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете печурките и ги нарежете на филийки. Запържете гъбите в сгорещено олио и след като добият хубав златист цвят ги извадете от тигана.

В същия тиган запържете до златисто наситнения лук. Добавете измития ориз и черпак бульон.

Разбърквайте периодично и щом като течността се усвои, наливайте още бульон - така до пълното му абсорбиране.

Щом ризотото е почти готово, добавете граха и овкусете с черен пипер, сол и подправката.

Накрая добавете пържените гъби. Поръсете с пресен магданоз и сервирайте.

Веган ризотото с гъби е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: