Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свински джолан с доматен сос

Свински джолан с доматен сос

Свински джолан с доматен сос
Снимка: Тодоринка Бернардова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
110 мин.
Порции
3
"Свински джолан с доматен сос - различно, интересно, апетитно"

Необходими Продукти

  • джолан - 1 бр.
  • домати - 3 - 4 бр. /или консерва домати/
  • лук - 1/2 бр.
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • захар - 1 суп.лъж
  • сол
  • босилек
  • магданоз
  • черен пипер
  • олио
  • брашно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Джоланът се изкисва за една нощ в студена вода. Водата се сменя няколко пъти. На следващия ден водата се излива. Налива се чиста вода да покрие джолана и се вари 1 час. За по-бързо сваряване може да се използва тенджера под налягане.

Докато се вари джоланът, приготвяме доматения сос.

Нарязваме доматите и лука. В тенджера загряваме олиото задушаваме лука с малко вода до омекване.

Добавяме доматите солта чесъна и захарта и варим докато сосът стане на мазнина. Ако е необходимо доливаме по малко от бульона.

Прибавяме подправките (босилека, магданоза и черния пипер). Отстраняваме от котлона.

Сварения и охладен джолан обезкостяваме.

Загряваме олио в тиган.

Овалваме кубчетата месо в брашното и изпържваме от всички страни. Изваждаме пърженото месо в чиния и заливаме с готовия доматен сос.

Свинският джолан с доматен сос е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: