Начин на приготвяне
Тайната на свинските пържоли с ребра и печени картофи са ароматните билки! За да получите правилната комбинация от вкусове, трябва да използвате правилните аромати.
Извадете котлетите от хладилника поне половин час преди готвене, така че температурата да бъде еднородна и да се готвят до съвършенство.
Ако има слой външна мазнина, разрежете с нож, като направите 2-3 разреза вертикално, в противен случай месото ще се надуе в средата по време на готвене.
Измийте розмарина и го подсушете добре с кухненска хартия. Измийте и обелете картофите, след това ги нарежете, опитайте се да ги направите с еднакъв размер, така че да се сготвят едновременно.
След това прехвърлете картофите в тава за печене, добавете ребрата и свинските пържолки, овкусете всичко с игличките от розмарин, чесън, сол и смлян пипер.
Облейте всичко със струйка екстра върджин зехтин и с ръцете разнесете върху месото подправките със зехтина, след това налейте виното, разбъркайте и покрийте със стреч фолио, оставете го да почине и се маринова поне 30 минути.
След мариноването на продуктите, сложете малко краве масло, изпечете ребрата и пържолките с картофи във фурната на 200 градуса за около 35-40 минути.
Когато се сготвят, извадете ги от фурната и ги сервирайте горещи на масата.
Има един трик да се премахнат малко калории от месото в рецептата за тези, които предпочитат. Потапяте ребрата за 3 минути във вряща вода, преди да ги приготвите във фурната.
Свинските пържолки и ребра с розмарин на фурна са много вкусни.