Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Домашни консервирани корнишони

Домашни консервирани корнишони

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Домашни консервирани корнишони
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 4
04/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
70 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
80 мин.
Порции
15 бр.
"Всички си имаме поне по една любима рецепта за домашни консервирани корнишони, но и от чуждите буркани не отказваме да опитаме!"

Необходими Продукти

  • краставици - 10 кг корнишони
  • лук - 1 кг кромид
  • черен пипер - 5 пакетчета, на зърна
  • копър - няколко стръкчета
  • оцет - 2 бутилки, винен
  • сол
  • захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В средно големи буркани се слага оцет до ръбчето на буркана.

Добавя се по една бебешка лъжичка сол и захар.

Слага се 3-4 зрънца черен пипер и 2-3 парчета едро нарязан лук.

Корнишоните се измиват добре и се слагат в подготвените буркани.

Добавя се стръкче копър и се затварят бурканите. Варят се 10 мин. за стерилизиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: