Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Консервирани яйца

Консервирани яйца

Кирил МихайловКирил Михайлов
Помощник Готвач
573392931
Консервирани яйца
Снимка: Кирил Михайлов
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"Горещата саламура ще придаде на варените консервирани яйца един по-различен вкус, на който ще можете да се наслаждавате дълго време"

Необходими Продукти

  • яйца - 7 бр.
  • оцет - 1/2 ч.ч.
  • вода - 1/2 ч.ч. изворна
  • лук - 1/2 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • горчица - 1 ч.л.
  • кориандър - 1 ч.л. семена
  • бял пипер - 1 ч.л. на зърна
  • бахар - 1/2 ч.л. на зърна
  • копър - 2 стръка пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата сварете в подсолена вода за 15 минути, след което ги изстудете и обелете.

Сложете ги в буркана, в който ще се мариноват. Яйцата е добре да са пресни, ако ще се съхраняват за по-продължителен период от време.

Поставете водата и оцета в малка тенджера и добавете захар, сол и горчица. Кипнете ги и след това отстранете от огъня.

Добавете подправките и нарязаните лук и чесън директно в буркана.

Изсипете горещата саламура върху яйцата и подправките, напълнете буркана почти до ръба.

Затворете буркана добре с капак и го оставете да се охлади леко, преди да го сложите в хладилника.

Оставете яйцата да се мариноват поне 24 часа преди ядене, за предпочитане е около 1-2 седмици за по-добър вкус.

Консервираните яйца могат да издържат 3-4 месеца в хладилник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: