Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Мезета»Натурално пържен дроб с винен сос

Натурално пържен дроб с винен сос

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Натурално пържен дроб с винен сос3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Ароматен свински дроб, приготвен с малко, но точните подправки за съвършен вкус"

Необходими Продукти

  • телешки дроб - 400 гр. или свински
  • червено вино - 1/2 в. ч.
  • доматено пюре - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • дафинов лист
  • лимонов сок
  • сол
  • масло - 1/2 пакетче
  • захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробът се почиства от ципи и кръвоносни съдове и се нарязва на филии, които се овалват в брашно (дробът се соли накрая, защото се втвърдява) и се пържат в горещата мазнина, докато придобият кафяв цвят. Изваждат се в затоплена чиния и се наръсват със смес от сол и черен пипер.

В мазнината се наръсва 1 с. л. брашно и се прибавят виното, в което е разтворено доматеното пюре, няколко зърна черен пипер, дафинов лист, сол, 1 щипка захар и няколко капки лимонов сок. Сосът се кипва и се излива в чинията с изпържения дроб, но така, че той да остане сух отгоре.

Отделно се поднасят сотирани картофи, задушен ориз или варени и полети с масло тестени изделия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
510
45
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Георги Димов
Георги Димов
Много крехък, много вкусен и с удоволствие си го хапнах. Малко импровизирах, като добавих бира, защото някой ми беше изпил виното?
12.05.2023 22:07
руми
руми
получи ми се перфектно!!!!! благодаря!
12.02.2012 09:29
1