Пържен дроб с бекон

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Пържен дроб с бекон1 / 2
26/08/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Готвене
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
1
"Не пропускайте магданоза, защото той отлично подчертава вкуса на този деликатес"

Необходими Продукти

  • дроб - 4 парчета телешки, свински или агнешки
  • масло - 25 г краве
  • бекон - 3 тънки резена
  • брашно - 1 с.л.
  • оцет - 2 с.л.
  • магданоз - ситно нарязан
  • орехи - 2 с.л.
  • лимони
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Беконът се запържва с маслото за 2 минути от всяка страна, изважда се от тигана и се слага на топло.

В същия тиган се запържва за 2 минути нарязания на филийки и потопен в брашно дроб, след което се слага в затоплен съд.

Дробът и беконът се смесват и се заливат със затопления в тиган оцет.

Овкусява се с подправки и смлените орехи.

Дробът се поднася с много магданоз и лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
51
41
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ани Канева
Ани Канева
Много ми хареса рецептата! Дробът става сочен, а не сух, какъвто си е обичайно...но аз го запържих без брашно. Към маслото прибавих и зехтин, защото когато е само масло загаря бързо. И няма нужда допълнително от лимон, тъй като оцетът му придава достатъчно киселичък вкус и според мен не е необходимо да се окиселява и с лимон, но както вие си предпочитате! Рецептата е добра!
17.02.2015 20:42