Начин на приготвяне
Традиционните целувки ароматизираме с ванилия или пък изобщо не използваме аромати. Тези са малко различни, с това че ванилията отсъства и на нейно място има цял букет от други ухания. По този начин целувките ви ще бъдат различни и много вкусни.
За да ги приготвите, няма особена разлика с обикновения метод, който винаги използваме.
Смесете много хубаво пудрата захар с индийското орехче, канелата, карамфила и джинджифила - всички те трябва да са на фин прах.
Ако пресеете през сито, ще е още по-добре.
Разбийте си белтъците с щипка сол до получаване на пухкав сняг и започнете да добавяте ароматната захар лъжица по лъжица при непрестанно разбиване.
Така ще получите по-плътен и лъскав меренг.
Напълнете в пош с гладък или назъбен накрайник и шприцовайте малки целувки в тава, покрита с хартия за печене.
Оставяйте разстояние между всяка.
Би трябвало всичките да ви се съберат в голямата тава на фурната.
Печете/сушете на 90°C за 2 часа и след това оставете за 1 час в изключената фурна.
Разкошни са най-ароматните целувки!
Ето как да направиш целувки стъпка по стъпка.