Начин на приготвяне
Маята се разтваря в купа с хладкото прясно мляко.
Прибавя се разбитото яйце, олиото и захарта. Посипва се брашно и над брашното се ръси солта.
Разбърква се и се добавя от брашното, докато стане гъсто лепкаво тесто.
На набрашнен плот се изсипва тестото и се доомесва, докато стане меко нелепнещо тесто.
Остава се да втаса покрито с кърпа. Когато удвои обема си, се разделя на 10-12 топки.
Всяка от дългите питки се разточва на правоъгълник. Страничните краища се подгъват малко и след това се завива на руло.
Нареждат хлебчетата в тава на разстояние и отново втасват 20 мин.
Пекат се питки за хотдог в загрята фурна на 180-200°C до златисто кафеникав цвят.