Селско краве сирене

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2672k8793
Селско краве сирене
Снимка: Н.Акифова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Готвене
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
6
"Ако държите на качеството и вкуса на продуктите, които консумирате ежедневно, опитайте да приготвите това домашно краве сирене"

Необходими Продукти

  • краве мляко - 5 литра
  • мая за сирене - 35 капки (Сливенска мая)
  • кисело мляко - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Една традиционна и сполучлива рецепта за домашно сирене.

Взимаме една голяма тенджера, слагаме вътре прясното краве мляко и го затопляме до 35 °C.

В малка купа слагаме киселото мляко, което е 5 с.л., и мая за сирене - 35 капки, разбъркваме добре, изсипваме сместа вътре при затопленото мляко, пак бъркаме.

Млякото се покрива и така оставяме за около един час, да се втвърди.

Нарежете сиренето леко с нож на малки кубчета и оставете да престои за още 30 минути.

Изсипете сиренето в чиста марля и сложете в гевгир, натиснете добре с тежест и оставете за около 5 часа да се изцеди водата добре.

После може да посолите или да консумирате без сол - също е много вкусно.

Селското краве сирене е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: