Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пълнен артишок с пармезан и галета

Пълнен артишок с пармезан и галета

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Пълнен артишок с пармезан и галета
Снимка: Ivelina
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Добавете малко италиански вкус в храната си с тази рецепта за пълнен артишок с пармезан и галета"

Необходими Продукти

  • Съставки за 6 артишока
  • галета - 8 супени лъжици
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз - нарязан (по желание)
  • пармезан - 5 супени лъжици (настърган)
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • зехтин - екстра върджин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това е една класическа рецепта в италианската кухня. Непогрешим италиански вкус, поднасян във всеки дом.

Тази версия е по-богата от класическия римски артишок, разликата е в плънката от галета, чесън и магданоз и гарантирано ще ви представи страхотно на вечери и партита.

Метод: Накиснете артишока в студена вода за около час, след това изплакнете внимателно под течаща вода, отваряйки го като цвете, колкото е възможно повече, но без да чупите венчелистчетата. Оставете ги да се отцедят с главата надолу и междувременно препечете галетата в тиган.

Веднага след като галетата се препекат с кехлибарен цвят, дръпнете от котлона, добавете ситно нарязания чесън, настъргания пармезан, щипка сол и черен пипер (магданоз, ако искате).

Щедро напълнете с помощта на лъжица всички възможни места между листенцата на артишока.

Поставете ги всички в перфорирания съд на тенджерата на пара или друг уред на пара и полейте струйка зехтин върху всички глави артишок.

След това гответе на слаб огън на пара.

Веднага щом забележите, че артишокът е видимо по-тъмен, много лъскав от парата, нежен и мек и тогава е готов бъде хапван с наслада!

Пълненият артишок с пармезан и галета е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: