Корнишони в саламура

Дебелата БертаДебелата БертаДжедай126146
24/10/2013
"Който иска вкусни корнишони в саламура, трябва да се стегне и да си ги приготви сам, ние от нашите не даваме!"
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо23 031
  • Преглеждания за месеца800
  • Преглеждания за седмицата112
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подберете еднакви и здрави корнишони, измийте ги и ги подредете в голяма тенджера, най-добре чугунена.

Залейте ги със студена подсолена вода, като на 1 л вода се слага 1 с.л. сол). Оставете да престоят така за 1 нощ.

На следващия ден ги извадете и ги подредете в големи буркани, а между тях слагайте зрънца черен пипер, стръкчета копър, синапени зърна, лозови или вишневи листа.

Преварете саламурата, като на 1 л течност добавите 1 и 1/2 с.л. сол. Оставете я да изстине и залейте корнишоните. Покрийте съда с кърпа и оставете да ферментира за 2 седмици.

Когато ферментацията спре, премахнете пяната, покрийте с плат и притиснете с камъче и завържете с пергамент и канап. Съхранявайте туршията на студено място.

Рейтинг

5 2
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар