Начин на приготвяне
Тофуто се запържва от двете страни до златисто в съвсем малко мазнина или може и без.
Накрая на по-слаб огън към него се капва малко соев сос на вкус и се разклаща тиганът да се разпредели равномерно.
Листът нори се поставя с гладката страна надолу. Оризовата хартия се намокря хубаво от двете страни - може в широк съд с вода или директно от мивката, и се поставя с грапавата страна върху листа нори. Стават двата листа с грапавата страна един към друг.
Така полученият квадрат от нори и оризова хартия с кухненска ножица се разрязва от долния край по средата нагоре до центъра. Мислено да може да се раздели на 4 по-малки еднакви квадрата.
Реденето започва от долния ляв квадрат, върху който се разпределя суши оризът. В горния над него се слагат парченцата тофу и по желание се добавя терияки сос.
Вдясно от него се слагат парченцата авокадо, а върху квадрата надолу от него се поставят кръгчетата краставица заедно с малко майонеза, крема сирене или друг сос по избор. Всичко се поръсва със сусамово семе.
Загъването се прави квадрат по квадрат в същия ред - първо, оризът нагоре към тофуто едно върху друго, оттам надясно към авокадото и надолу към краставицата.
Прибира се в хладилника да се охлади и стегне.
Когато изстине, така прегънатият кимбап във формата на квадрат се разрязва по диагонал на два триъгълника. Сервира се триъгълен кимбап с тофу и зеленчуци със соев сос за потапяне и по желание поръсен с още сусам.