Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Суши»Триъгълен кимбап с тофу и зеленчуци

Триъгълен кимбап с тофу и зеленчуци

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7915k1k4k11
Триъгълен кимбап с тофу и зеленчуци
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
29/04/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"Сервира се триъгълен кимбап с тофу и зеленчуци със соев сос за потапяне и по желание поръсен с още сусам."

Необходими Продукти

  • нори - 1 лист
  • оризова хартия - 1 лист
  • суши ориз - 2 с.л., сварен
  • краставица - няколко кръгчета
  • авокадо - няколко резенчета
  • тофу - няколко филийки
  • соев сос
  • сос - например майонеза, терияки или вид крема сирене като Филаделфия
  • сусам
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тофуто се запържва от двете страни до златисто в съвсем малко мазнина или може и без.

Накрая на по-слаб огън към него се капва малко соев сос на вкус и се разклаща тиганът да се разпредели равномерно.

Листът нори се поставя с гладката страна надолу. Оризовата хартия се намокря хубаво от двете страни - може в широк съд с вода или директно от мивката, и се поставя с грапавата страна върху листа нори. Стават двата листа с грапавата страна един към друг.

Така полученият квадрат от нори и оризова хартия с кухненска ножица се разрязва от долния край по средата нагоре до центъра. Мислено да може да се раздели на 4 по-малки еднакви квадрата.

Реденето започва от долния ляв квадрат, върху който се разпределя суши оризът. В горния над него се слагат парченцата тофу и по желание се добавя терияки сос.

Вдясно от него се слагат парченцата авокадо, а върху квадрата надолу от него се поставят кръгчетата краставица заедно с малко майонеза, крема сирене или друг сос по избор. Всичко се поръсва със сусамово семе.

Загъването се прави квадрат по квадрат в същия ред - първо, оризът нагоре към тофуто едно върху друго, оттам надясно към авокадото и надолу към краставицата.

Прибира се в хладилника да се охлади и стегне.

Когато изстине, така прегънатият кимбап във формата на квадрат се разрязва по диагонал на два триъгълника. Сервира се триъгълен кимбап с тофу и зеленчуци със соев сос за потапяне и по желание поръсен с още сусам.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: