Начин на приготвяне
В дълбока купа смесваме млякото, олиото, водата, маята, солта и захарта.
Оставяме 10 мин. Прибавяме пресятото брашно. Получава се лепкаво тесто. Оставяме 20 мин. Изваждаме тестото от купата и започваме да месим, като добавяме последната чаша брашно.
Разделяме на топки /около 18-20 бр./
Оставяме за 30 мин.
Върху всяка топка слагаме парче масло. Разтиламе всяка топка с ръце, като разнасяме маслото по цялата и дължина.
Отгоре е плънката от сирене, яйце и магданоз. По желание може да е настърган кашкавал.
Завиваме като сарма и редим бабините сиренки в тава на разстояние върху хартия за печене.
Намазваме с жълтък и поръсване със сусам.
Оставяме за около час и печем сиренките по стара бабина рецепта в предварително загрята фурна на 200°C за 20 мин.
Да ви е сладко!