Начин на приготвяне
Смесете мекия марципан със смлените бадеми, пудрата захар, лимоновия сок и белтъка до образуване на гладко тесто.
Оформете тестото на подкови. Тестото може да се замеси в кухненски робот или миксер. След това се омесва отново.
Ако тестото ви е много лепкаво, можете да добавите още малко бадемово брашно. Направете топчета колкото орех и направете фитили, които се сгъват, като подкова и се подреждат в подготвената тава на малко разстояние един от друг.
Печете на средно ниво в предварително загрятата фурна на 180°C за около 10 /12 минути. Оставете да се охладят.
Разтопете тъмния шоколад на водна баня и потопете краищата на сладките подкови в тях.
Оставете шоколада на коледните сладки да изсъхне.
И хапнете с приятели с чашка топло кафе или чай.
Насладете се на коледните сладки без масло!