Коледни сладки без масло

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Коледни сладки без масло3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
22 мин.
Порции
15
"Аромаът на коледни сладки директно вдъхва празнично настроение - пригответе си тази рецепта за коледни сладки без масло, за да усетите и вие магията на коледния уют"

Необходими Продукти

  • бадемов марципан - 50 г
  • бадемово брашно - 150 г от небелени бадеми
  • пудра захар - 100 г
  • белтък - 1
  • бадемова есенция - 5 - 6 капки
  • лимонов сок - 2 ч.л. черен шоколад - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете мекия марципан със смлените бадеми, пудрата захар, лимоновия сок и белтъка до образуване на гладко тесто.

Оформете тестото на подкови. Тестото може да се замеси в кухненски робот или миксер. След това се омесва отново.

Ако тестото ви е много лепкаво, можете да добавите още малко бадемово брашно. Направете топчета колкото орех и направете фитили, които се сгъват, като подкова и се подреждат в подготвената тава на малко разстояние един от друг.

Печете на средно ниво в предварително загрятата фурна на 180°C за около 10 /12 минути. Оставете да се охладят.

Разтопете тъмния шоколад на водна баня и потопете краищата на сладките подкови в тях.

Оставете шоколада на коледните сладки да изсъхне.

И хапнете с приятели с чашка топло кафе или чай.

Насладете се на коледните сладки без масло!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: