Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Фритата»Фритата с гъби и спанак

Фритата с гъби и спанак

Люсиен ИвановЛюсиен Иванов
Новак
2111757
Фритата с гъби и спанак5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Бързо, лесно, вкусно - перфектната комбинация. Тази рецепта за фритата за кратко време по възможно най-лесния начин ще ви осигури вкусно и засищащо основно ястие"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • прясно мляко - 60 мл
  • печурки - 250 г гъби
  • спанак - 400 г
  • краве сирене - 150 г
  • гауда - 80 г
  • мащерка
  • сол
  • масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме 6 яйца с 60 мл прясно мляко и добавяме 40 г настъргана гауда и овкусяваме с мащерка и сол.

В чугунен тиган, който става и за фурна - 24 см, задушаваме нарязаните печурки с масло, добавяме пресния спанак и натрошено краве сирене.

Накрая добавяме сместа от разбитите яйца с прясно мляко и гауда.

Готвим за минута на котлона и добавяме останалите 40 г настъргана гауда върху фритата.

Преместваме фритата с гъби и спанак в предварително загрята фурна на горен реотан за 7 мин!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: