Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Фритата»Фритата със спанак, наденица и гъби

Фритата със спанак, наденица и гъби

Gordana DanilovGordana Danilov
Готвач
14337598
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Фритата със спанак, наденица и гъби
Снимка: Gordana Danilov
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Храна за очите и храна за душата - така казват мъдрите готвачи за тази рецепта ="

Необходими Продукти

  • спанак - 150 г пресен
  • масло - 30 г
  • гъби - 5 - 6 бр.
  • наденица - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • яйца - 4 - 5 бр.
  • морска сол - според нуждите
  • черен пипер - прясно смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фритата със спанак, наденица и гъби за тези, които обичат да си хапват вкусно.

Измийте спанака и го отцедете добре. Избършете гъбите и ги нарежете на филийки. Чесънът се нарязва на ситно. Загрейте фурната до 200 градуса.

В по-голям, загрят тиган, с малко масло запържете спанака до омекване.

В друг тиган запържете гъби в останалото масло, добавете колбаса, спанака и чесъна, добавете сол, черен пипер и залейте с подправените разбити яйца.

Печете фритатата с наденица в предварително загрята фурна за около 10-12 минути.

След като извадите от фурната, изчакайте 5 минути.

Нарежете и сервирайте фритатата със салата по ваш избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: