Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Плосък хляб»Кашкавалено слоесто хлебче

Кашкавалено слоесто хлебче

Кашкавалено слоесто хлебче
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Какво по-хубаво от домашно приготвено кашкавалено хлебче - ароматът може да направи всяко ястие още по-вкусно и приятно"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 2 и 1/2 ч.ч. пресято + допълнително
  • краве масло
  • олио
  • жълтъци - 1 бр. за намазване
  • кашкавал - около 100 - 150 г настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В това кашкавалено слоесто хлебче няма набухватели и мая.

Замесва се тесто за хляб, което трябва да е меко. Разточва се тънко и се намазва обилно с мазнина (50:50 масло и олио).

Навиваме го, сгъвайки като всяка гъннка мажем с мазнина. Полученото плоско руло навиваме на охлюв.

Разточваме го на 1-1.5 см, мажем с разбит жълтък с малко олио. Поръсваме с настърган кашкавал.

В настъргания кашкавал втриваме малко брашно.

Печем плоския хляб при 180°C загрята фурна до зачервяване или около 20-25 мин.

Източник: Vesela Pirgova - Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: