Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Солено Руло»Картофено руло с кайма и гъби

Картофено руло с кайма и гъби

Vesela SHVesela SH
Чирак
51313126156
Картофено руло с кайма и гъби
Снимка: Vesela SH
1 / 3
12/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
105 мин.
Порции
6
"Това руло с картофи, кайма и гъби на пръв поглед може да ви изглежда съвсем просто, но вкусът му просто е ненадминат"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • лук - 2глава кромид
  • яйца - 1 бр.
  • печурки - 7 гъби
  • магданоз - 4 стръка
  • кисели краставички - 4 за плънката
  • краве масло - 20 г
  • зехтин - 4 с.л. или олио
  • мащерка - 1 ч.л.
  • галета - около 1 к.ч. за поръсване
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете предварително обелените картофи.

Изцедете ги от водата и докато са още топли, ги пасирайте, добавете сол, черен пипер на вкус, 1 ч.л. мащерка, ситно нарязани 1 глава и 2 стръка магданоз.

Омесете каймата с 1 яйце, 1 глава ситно нарязан лук, 2 връзки магданоз, сол, черен пипер на вкус.

След като сте омесили добре каймата, прибавете към нея 2 кисели краставички, нарязани на ситно, и разбъркайте.

Може би ще се учудите защо слагам краставичките в каймата, това е защото, каймата става по-сочна.

Задушете гъбите в 25 г масло, след което ги нарежете на дребни парченца.

Вземете огъваща се дъска и върху нея сложете фолио, намажете го с мазнина, около 1 с.л.

Разстелете намачканите и овкусени картофи, върху тях сложете омесената кайма, след това върху каймата разпределете гъбите и останалите нарязани на ситно кисели краставички.

Сложете останалата мазнина в продълговата кексова форма.

Намазнете ръцете си с олио и с помощта на фолиото навийте соленото руло, като с ръце прилепвайте / загладете картофената смес, прилепете и страните.

При навиване на рулото поръсвайте с галета.

Оформете рулото с големината на формата за печене.

За да го поставите лесно във формата, ще трябва да наклоните формата към рулото и заедно с огъващата се дъска внимателно да го плъзнете във формата за печене.

Печете в предварително загрята фурна на 200°C.

Когато картофеното руло добие загар, го извадете от фурната, поръсете го с настърган кашкавал и допечете около 5-10 мин до златист цвят на кашкавала.

Картофено руло с кайма е много вкусно и красиво ястие!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: