Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Солено Руло»Картофено руло с гъби

Картофено руло с гъби

Мариела ХристоваМариела Христова
Помощник Готвач
2289202052k1
Картофено руло с гъби1 / 2
20/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8
"Това разкошно солено руло е добър повод да поканите приятели на гости и да ги нагостите"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • картофи - 1 кг
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 100 г
  • галета - 150 г
  • сол
  • За плънката
  • печурки - 500 г
  • кашкавал - 150 г
  • домати - 2 бр.
  • яйца - 4 бр.
  • лук - 1 глава
  • магданоз - (ситно нарязан)
  • черен пипер
  • сол
  • олио
  • За намазване на рулото
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме, обелваме и сваряваме картофите, след което ги пасираме. Към тях прибавяме разбитите яйца, част от настъргания кашкавал, брашното и половината галета. Всичко се омесва и посолява.

Полученото тесто се разстила върху намокрена кърпа на пласт с дебелина 2 см и върху него поставяме плънката, която приготвяме по следния начин: яйцата сваряваме, доматите и лука нарязваме на дребно, а гъбите - на филийки.

В сгорещено олио задушаваме лука и гъбите, след което прибавяме сварените яйца, нарязаните домати, солта, черния пипер и магданоза.

С помощта на кърпата навиваме на руло картофения пласт, така че съединителният край да остане отдолу.

Разбиваме яйцето и намазваме рулото, поръсваме с останалата част от галетата и кашкавала, поливаме с малко олио и го набождаме с вилица на няколко места.

Пече се в умерена фурна на 150-180 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: