Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Маринована риба»Домашно маринована копърка

Домашно маринована копърка

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Домашно маринована копърка
Снимка: Зори
1 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Ако ви се хапва нещо интересно като предястие, опитайте тази домашно маринована копърка без никаква термична обработка"

Необходими Продукти

  • копърка - 1 кг, предварително почистена
  • за маринатата
  • вода - 2 л.
  • морска сол - 300 г
  • винен оцет - 300 мл
  • дафинови листа - 3 - 4 бр.
  • черен пипер - 20 зрънца
  • бахар - 10 зрънца
  • олио - 500 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От водата, оцета, дафиновите листа, черния пипер, солта и зърната черен пипер и бахар се приготвя марината за риба.

Почистената копърка се измива и се накисва в маринатата за 24 - 48 часа.

Рибките се отцеждат от маринатата и се редят плътно в бурканчета с опашките нагоре, като за целта бурканчето се държи в хоризонтално положение.

Между рибките може да сложите няколко зърна чер пипер, бахар и дафинов лист.

Накрая се налива да горе препърженото (с коричка от хляб) олио, като важното да няма въздух в бурканчетата. Затварят се с капачките и се прибират в хладилника.

Така приготвената домашно маринована копърка се съхранява до месец.

Може да се поднесе като предястие или мезе, гарнирана с червен лук или в компанията на свежа салата.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Напишете след колко време може да се консумира...?
03.10.2024 17:18