Начин на приготвяне
От водата, оцета, дафиновите листа, черния пипер, солта и зърната черен пипер и бахар се приготвя марината за риба.
Почистената копърка се измива и се накисва в маринатата за 24 - 48 часа.
Рибките се отцеждат от маринатата и се редят плътно в бурканчета с опашките нагоре, като за целта бурканчето се държи в хоризонтално положение.
Между рибките може да сложите няколко зърна чер пипер, бахар и дафинов лист.
Накрая се налива да горе препърженото (с коричка от хляб) олио, като важното да няма въздух в бурканчетата. Затварят се с капачките и се прибират в хладилника.
Така приготвената домашно маринована копърка се съхранява до месец.
Може да се поднесе като предястие или мезе, гарнирана с червен лук или в компанията на свежа салата.
Добър апетит!
Коментари