Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Маринована риба»Маринована салака

Маринована салака

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Маринована салака1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4-6
"От дума на дума и под липите в Стария Созопол ни издадоха рецептата за най-вкусната маринована салака"

Необходими Продукти

  • салака - 1 кг (селда)
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • оцет - 10 с.л.
  • лук - 2 глави
  • кервиз - 50 г
  • моркови - 2 бр.
  • дафинов лист - 1/2 бр.
  • кисели краставички - 4 - 5 бр.
  • сол - на вкус
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистената риба се нарязва на порции и се посолява. Пържи се до готовност в сгорещеното олио, след което се изважда в подходящ съд и се оставя да изстине.

Охладената изпържена риба се поставя в дълбок съд. Добавят се ситно нарязаните кисели краставички. В отделен съд се смесват нарязаните на ситно лук, кервиз и моркови. Добавят се подправките и се вари до омекване на зеленчуците. Марината се оставя да се охлади, след което с нея се залива рибата.

По желание може да прибавите и няколко резенчета лимон. Рибата се оставя да се маринова в продължение на 2 денонощия в хладилник. Поднася се отцедена и залята с малко олио или зехтин и гарнирана с резени кисели краставички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: