Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зеленчукова супа»Лесна и вкусна карфиолена супа

Лесна и вкусна карфиолена супа

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Лесна и вкусна карфиолена супа
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Ако обичате зеленчукови супи, то тази лесна рецепта за супа с карфиол ще ви допадне много"

Необходими Продукти

  • карфиол - 300 г
  • лук - 60 г (1/2 средна глава)
  • зелен чесън - 1 стрък
  • целина - 1/2 стрък, стъбло селъри (може и листа от него)
  • моркови - 1/2 бр.
  • картофи - 1 бр.
  • салвия - 2 листа
  • олио - 35 мл.
  • фиде - 100 г фино
  • бульон - 1.2 л. зеленчуков
  • пармезан - 4 с.л. натрошен (или зрял чедър)
  • магданоз
  • риган
  • босилек
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обичате ли супи с фиде? Ако отговорът е да, то ще останете възхитени от тази супа с карфиол, която съдържа не само фиде, но и букет от полезни зеленчуци.

Лукът, чесъна, целината и морковът се наситняват или смилат. Задушават се за 4 минути в олиото и малко сол, която спомага, за да пуснат течност.

Слага се карфиол, разчленен на малки розички, по-големите могат и да се разрежат. Добавя се и салвията и се бърка 1-2 минути.

Налива се бульона и вкусната зеленчукова супа се вари 20 минути под капак. Посолява се, ако е необходимо.

Прибавя се фидето и се вари 1-2 минути или колкото е оказано на пакета. Аз го оставям по- твърдо, защото като престои в горещата течност и без да е на котлона, си набъбва, и омеква за 3-4 минути.

Лесната и много вкусна карфиолена супа се сервира гореща, поръсена със свежи подправки на вкус и натрошен пармезан или зрял чедър.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: