Начин на приготвяне
В топлото прясно мляко изсипваме маята и оставяме да се активира.
В друг съд изсипваме водата, солта, растителното масло, захарта и прибавяме и вече активиралата се мая с млякото. После пресятото брашно.
Омесваме тестото до готовност. Оставяме да втаса.
След втасване, премесваме тестото и разделяме на две топки.
Всяка разточваме на тънко и навиваме на руло. Изрязваме еднакви по дължина парчета и ги редим в намазнена тава. Оставяме да втаса.
Разбиваме жълтъците и мажем с четка питата. Може да поръсим с мак или сусам.
Печем на около 150 градуса градуса само отдолу и когато започне да се зачервява отстрани пускаме и отгоре да се запече.
Лесната и вкусна пита е готова.