Начин на приготвяне
Започваме, като внимателно почистим зелевите листа. За да станат сармите крехки и леки, изрежете дебелите им жили. Отделете ги настрана.
Лукът се обелва от люспите и се нарязва на ситно. В умерено загрято олио се задушава докато омекне (около 4-5 минути, като разбърквате, за да не загори).
Към него се добавя и предварително измития и отцеден булгур. Подправят се със сол, черен пипер на вкус. Добавя се още чубрица и червения пипер.
Разбърква се и се добавя внимателно 250 мл вряла вода. Щом водата се поеме от булгура, плънката за постните сарми е готова. Отделя се настрана, за да изстине леко.
Завивате стегнато зелевите сарми. Подредете ги в дълбока тенджера.
Заливат се в топла вода и се слагат на слаб огън да къкрят около час.
Постните сарми с булгур са готови.