Начин на приготвяне
Зелето се измива много добре.
Всяко листо се отчупва внимателно, за да не се разкъса.
Листата се слагат в тава с капак.
Лимонтузуто се разтваря във вода и се заливат листата.
Листата се задушават под капак за 30 мин на 180 градуса.
Булгурът се измива много добре и се залива с вода за 20 мин, след което водата се изхвърля.
Изцеденият булгур се разбърква с червен и черен пипер.
Прибавят се кедровите ядки, джоджен, сушеният лук, самардала, сумак и сол.
Разбърква се много добре.
Зелевите листа се изцежда, т след като се задушат.
Във всяко листо се слага от сместа с булгур и се завиват зелевите сарми.
Нареждат се в тава с капак. Постните сармички се заливат със зехтин и вода.
Постните сарми с булгур, кедрови ядки и сумак се под капак за 60 мин на 180 градуса.