Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Постни сарми с булгур, кедрови ядки и сумак

Постни сарми с булгур, кедрови ядки и сумак

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Постни сарми с булгур, кедрови ядки и сумак
Снимка: Мария Божилова
1 / 6
04/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
180 мин.
Порции
6
"Любимите постни сармички"

Необходими Продукти

  • прясно зеле - 1 бр. малка зелка
  • булгур - 150 г
  • кедрови ядки - 50 г
  • самардала - 3 щипки
  • джоджен - 3 щипки
  • сух лук - 2 с.л.
  • сумак - 3 щипки
  • лимонтузу - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • зехтин - Pomace
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се измива много добре.

Всяко листо се отчупва внимателно, за да не се разкъса.

Листата се слагат в тава с капак.

Лимонтузуто се разтваря във вода и се заливат листата.

Листата се задушават под капак за 30 мин на 180 градуса.

Булгурът се измива много добре и се залива с вода за 20 мин, след което водата се изхвърля.

Изцеденият булгур се разбърква с червен и черен пипер.

Прибавят се кедровите ядки, джоджен, сушеният лук, самардала, сумак и сол.

Разбърква се много добре.

Зелевите листа се изцежда, т след като се задушат.

Във всяко листо се слага от сместа с булгур и се завиват зелевите сарми.

Нареждат се в тава с капак. Постните сармички се заливат със зехтин и вода.

Постните сарми с булгур, кедрови ядки и сумак се под капак за 60 мин на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: