Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Постни сарми с булгур

Постни сарми с булгур

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Постни сарми с булгур
Снимка: Аника Войт
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
5
"Зелевите сармички с булгур са новото ни любимо постно ястие, убедени сме, че ще станат и вашето щом ги опитате веднъж"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 700 г листа (1/2 средно голяма зелка)
  • булгур - 300 г
  • лук - 2 глави стар
  • олио - 1/3 ч.ч.
  • чубрица - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.( с връх)
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме, като внимателно почистим зелевите листа. За да станат сармите крехки и леки, изрежете дебелите им жили. Отделете ги настрана.

Лукът се обелва от люспите и се нарязва на ситно. В умерено загрято олио се задушава докато омекне (около 4-5 минути, като разбърквате, за да не загори).

Към него се добавя и предварително измития и отцеден булгур. Подправят се със сол, черен пипер на вкус. Добавя се още чубрица и червения пипер.

Разбърква се и се добавя внимателно 250 мл вряла вода. Щом водата се поеме от булгура, плънката за постните сарми е готова. Отделя се настрана, за да изстине леко.

Завивате стегнато зелевите сарми. Подредете ги в дълбока тенджера.

Заливат се в топла вода и се слагат на слаб огън да къкрят около час.

Постните сарми с булгур са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: