Начин на приготвяне
Сложете пилешките бутчета да се варят в тенджера с леко подсолена вода. Добавете едро нарязаните морков и праз.
Обезкостете сварените бутчета и ги наситнете на късчета. Прецедете бульона от варенето на бутчето.
Разтопете маслото в тенджерка и запържете до златисто брашното. Добавете кърито и след като разбъркате, налейте на части от прецедения бульон.
Добавете към соса настърганата кора от 1 лимон и прясно изцеден лимонов сок - 3 лъжици.
Овкусете със сол и пипер, след това налейте внимателно готварската сметана.
Накрая добавете пилешкото. Гответе фрикасето за още 2-3 минути. Сервирайте докато е топло с гарнитура от варени картофи.
Сметановото фрикасе с пилешки бутчета е много вкусно, опитайте.