Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Фрикасе»Сметаново фрикасе с пилешки бутчета

Сметаново фрикасе с пилешки бутчета

Сметаново фрикасе с пилешки бутчета
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Ако ви е омръзнало от традиционния вкус на фрикасето с пилешки бутчета, то сега е моментът да разнообразите това ястие с малко сметана"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 3
  • готварска сметана - 200 мл
  • масло - 50 грама
  • праз - 1 стрък
  • моркови - 1
  • брашно - 2 с.л.
  • къри - 1 ч.л. на прах
  • лимони - 1
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете пилешките бутчета да се варят в тенджера с леко подсолена вода. Добавете едро нарязаните морков и праз.

Обезкостете сварените бутчета и ги наситнете на късчета. Прецедете бульона от варенето на бутчето.

Разтопете маслото в тенджерка и запържете до златисто брашното. Добавете кърито и след като разбъркате, налейте на части от прецедения бульон.

Добавете към соса настърганата кора от 1 лимон и прясно изцеден лимонов сок - 3 лъжици.

Овкусете със сол и пипер, след това налейте внимателно готварската сметана.

Накрая добавете пилешкото. Гответе фрикасето за още 2-3 минути. Сервирайте докато е топло с гарнитура от варени картофи.

Сметановото фрикасе с пилешки бутчета е много вкусно, опитайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: