Начин на приготвяне
Объркайте брашното с ригана, солта и черния пипер. Оваляйте пилешките бутчета в сместа. Изтупайте излишното.
Загрейте олиото на умерена температура и изпържете до златисто бутчетата от всички страни (около 15 мин.) Прехвърлете ги в тава.
Междувременно почистете и нарежете праза на кръгчета.
Нарежете бекона на кубчета. Запържете в същия съд от бутчетата бекона и праза до омекване. Добавете горчицата и сметаната. Налейте около 150 мл вода, разбъркайте хубаво, след като овкусите със сол и черен пипер.
Залейте бутчетата със соса. Покрийте тавата с фолио и запечете във фурната на 180 градуса за около 20 мин покрити и още 20 мин без фолио.
Пилешките бутчета с праз и сметаново-горчичен сос са готови.