Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пържен Ориз»Ориз с шунка и чесън по китайски

Ориз с шунка и чесън по китайски

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Ориз с шунка и чесън по китайски2 / 2
05/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Китайците са царе на бързите ястия с ориз, а това е сред най-сполучливите рецепти, които сме опитвали"

Необходими Продукти

  • ориз - дългозърнест 200 гр.
  • олио - 2 с.л.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • шунка - 4 резенчета
  • грах - замразен 8 с.л.
  • зелен лук - пера 4 бр.
  • червен пипер - лют
  • яйца - 4 бр.
  • соев сос
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете ориза, отлейте останалата вода, измийте го и го отцедете.

Сгорещете олиото на силен огън. Пържете стария лук 1 мин. добавете скълцаният чесън и го оставете същото време. Сипете нарязаната на ситно шунка и граха, пържете ги и тях 1 мин. Още толкова задушавайте ситно нарязаните зелен лук и червен пипер добавени към ястието. Добавете отцедения ориз и запържете още 4-5 минути.

Почитателите на пикантната кухня могат да добавят малко къри.

Налейте разбитите яйца и ги дръжте пак за минута. Накрая прибавете малко соев сос.

Готовото ястие поръсете с наситнената зелена подправка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
55
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ирена
Ирена
От редактора : Това е кулинарен форум, в който хората готвят и споделят рецепти. Всички коментари, които не са свързани с кулинария, кулинарни техники и т.н. ще бъдат изтривани без предупреждение. Критика се приема, когато е точна и конструктивна. Не бива да забравяне, че рецептите са авторски и неточности са възможни.
01.09.2013 19:23
До редактор!!
До редактор!!
Колега кулинар!! бихте ли ми обяснили точно за каква неточност б коментара ми става въпрос ? :)
От редактора : Неточността не беше във Вашия коментар, а в рецептата на нашия потребител ;)
30.08.2013 08:59
georgi taskov
georgi taskov
От редактора :
Неточностите са отстранени. Благодарим за забележката, колега-кулинар;)))
28.08.2013 15:18
koce70
koce70
Ок... супер е !!! Пробвах го и останах очарован и гостите ми също...!!! БРАВООО !!!
25.02.2012 20:32