Начин на приготвяне
Разтваряме маята, 2 с.л. захар, 2 с.л. брашно, 100 мл топло мляко - покриваме с мембрана да втаса да удвои обема си. В пресятото брашно прибавяме останалите продукти без стафидите и замесваме тесто с лъжица, бъркаме до усвояване на обема. Покриваме и оставяме да втаса.
Замесваме отново със стафидите правим топки около 12 броя излизат. Оставаме 10 минути да починат. Разточваме всяка топка, слагаме малко маргарин завиваме и правим питка. Оставяме на разстояние една от друга, намазваме с жълтък и оставяме да втаса още малко. Аз включвам фурната на 50 градуса за 5 мин и я изключвам оставям да втасат вътре.
Пека в загрята фурна на 170-180 градуса до готовност.Отгоре готовите питки намазвам с малко маргарин за да се получи гланц и покривам с кърпа. Приятен апетит!