Начин на приготвяне
Размразете рибите, изрежете перките и отстранете главите.
Отстранете вътрешностите и старателно ги измийте. Нарежете ги на парчета с ширина 3 см, но не докрай.
За маринатата за риба обелете една глава лук и нарежете на тънки полумесеци, добавете от любимите кетчуп и майонеза. Прибавете сока на половин лимон и разбъркайте, посолете и поръсете с черен пипер, разбъркайте отново.
Обелете и нарежете на полумесеци втората глава лук, разстелете го в плика за печене, така че да се оформи канапе.
С маринатата намажете обилно рибите и я поставете върху канапето.
Завържете плика, надупчете с шишче на няколко места и оставете така за 30 минути, за да се маринова.
Поставете плика в тава, а тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна.
Печете рибата за около 40 минути, като последните 10 минути разкъсвате плика, за да се запече скумрията на фурна с красив кафяв загар.
Скумрия на фурна в плик за печене е вкусна и за обяд, и за вечеря