Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Бохчички с картофи

Бохчички с картофи

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
7466k2k4k
Бохчички с картофи
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 5
17/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
15
"Тези ароматни пълнени бохчички са идеален вариант за една лесна съботна закуска за цялото семейство"

Необходими Продукти

  • картофи - 4 бр.
  • лук - 2 глави кромид
  • краве масло
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • за тестото
  • брашно - 500 г
  • краве масло - 50 г
  • яйца - 1 бр.
  • заквасена сметана - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • вода - 200 мл топла
  • олио - за пъжене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тези тестени закуски първо сваряваме 4 картофа. Намачкваме добре. В тиган с краве масло запържваме две глави кромид лук нарязани на ситно до златисто.

Добавяме лука към картофите, овкусяваме със сол, черен и червен пипер. Оставяме да изстине.

В купа пресяваме брашното. Добавяме кравето масло на стайна температура и стриваме добре брашното и маслото.

Добавяме яйцето, заквасената сметана, солта, захарта, бакпулвера и топлата вода. Замесваме меко тесто. Оставяме да почива 20 минути.

Тестото разделяме на 4 равни части. Всяка част разточваме на тънко и с кръгъл ринг изрязваме кръгчета.

В средата на всяко слагаме по една малка лъжичка от картофите и завиваме краищата, така че да получим бохчичка.

Изрязваме си лентички и завързваме нашите оформени тестени торбички.

В голяма касерола сипваме до половината олио и загряваме добре. Пържим бохчичките с картофи до златисто.

Стават много вкусни и ароматни като пълнени питки. Такива бохчи могат да се направят още от сладки и солени палачинки.

Източник: Maia Ivanova - Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: