Начин на приготвяне
Свинските ребърца, първо, се разсичат на парчета, ако не са разделени предварително. След това се слагат в дълбока купа и се заливат със студена вода и сол.
Изкисват се минимум 4- 5 часа, но най-добре 24 часа. Ако се изкисват 24 часа периодично, им се сменя водата.
След като са изкиснати и са си пуснали всичката задържана кръв, се подреждат в тава, в която ще се пекат.
В чиния се смесват всички сухи подправки - сол, червен пипер, черен пипер, подправката 10 зеленчука и захарта. Всичко се размесва хубаво.
Ребърцата се намазват в малко олио или най-добре със свинска мас. След това се овалват от всички страни във вече разместените сухи подправки.
Свинските ребърца се слагат в тавата и към тях се добавя една чаша бира. Тавата се завива в два пласта алуминиево фолио и се слага в загрята на 80 градуса фурна.
Така, без да се увеличат градусите, свинските ребърца се пекат 6 часа.
На шестия час градусите се вдигат на 100. След още два часа се маха алуминиевото фолио от ребърцата и се допичат за 15 минути на 150- 160 градуса, колкото да хванат лек загар.
Сервират се топли в компанията на студена бира или вино. Така приготвени бавно печени свински ребърца се отделят от кокала само с поглед и се топят в устата.
Бон Апети!