Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Бавно печени свински ребърца

Бавно печени свински ребърца

Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
2282k3406
Бавно печени свински ребърца
Снимка: Биляна Владова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
500 мин.
Общо
530 мин.
Порции
5
"Хубавите неща стават бавно - това важи и за тези печени свински ребърца, които просто се топят в устата"

Необходими Продукти

  • свински ребърца - около 700 г
  • сол
  • червен пипер - 2 с.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • универсалана подправка - 1 к.л. Маги 10 зеленчука
  • захар - 1 к.л.
  • бира - 1 ч.ч.
  • олио - или свинска мас за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските ребърца, първо, се разсичат на парчета, ако не са разделени предварително. След това се слагат в дълбока купа и се заливат със студена вода и сол.

Изкисват се минимум 4- 5 часа, но най-добре 24 часа. Ако се изкисват 24 часа периодично, им се сменя водата.

След като са изкиснати и са си пуснали всичката задържана кръв, се подреждат в тава, в която ще се пекат.

В чиния се смесват всички сухи подправки - сол, червен пипер, черен пипер, подправката 10 зеленчука и захарта. Всичко се размесва хубаво.

Ребърцата се намазват в малко олио или най-добре със свинска мас. След това се овалват от всички страни във вече разместените сухи подправки.

Свинските ребърца се слагат в тавата и към тях се добавя една чаша бира. Тавата се завива в два пласта алуминиево фолио и се слага в загрята на 80 градуса фурна.

Така, без да се увеличат градусите, свинските ребърца се пекат 6 часа.

На шестия час градусите се вдигат на 100. След още два часа се маха алуминиевото фолио от ребърцата и се допичат за 15 минути на 150- 160 градуса, колкото да хванат лек загар.

Сервират се топли в компанията на студена бира или вино. Така приготвени бавно печени свински ребърца се отделят от кокала само с поглед и се топят в устата.

Бон Апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: