Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Ребърца»Свински ребърца с кисело зеле

Свински ребърца с кисело зеле

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Свински ребърца с кисело зеле
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
07/01/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
140 мин.
Общо
170 мин.
Порции
5
"Такава класика сме ви спретнали за обяд, че ще ви се прииска да изтананикате Одата на радостта"

Необходими Продукти

  • свински ребра - около 1 кг
  • кисело зеле - 1.2 кг
  • зелев сок - 320 мл
  • лук - 2 глави
  • чесън - 3 - 4 скилидки, по желание
  • олио - 4 с.л.
  • мас - 1 с.л. пълна, свинска
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • карамфил - 1 - 2 зрънца по желание
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте свинските ребра, подсушете ги добре с кухненска хартия или кърпа и ги поръсете с малко черен пипер. Нарежете ги на парчета по 2 ребърца.

Загрейте част от олиото в голям тиган и запържете хубаво ребърцата от двете страни, след което ги извадете в тавата, в която ще печете ястието.

Добавете останалото олио и мастта в тигана и прибавете нарязания ситно лук. Разбъркайте и след 4 минути добавете нарязания чесън и скълцаното кисело зеле. Поръсете с подправките, но внимавайте да не прекалите със солта.

Бъркайте за няколко минути и снемете съда от котлона. Сипете зелето при ребрата, като ги подредите отгоре и ги подпъхнете в зелето. Долейте зелевия сок, а при нужда и малко вода.

Важно е продуктите в тавата да са покрити с течност. Покрийте с алуминиево фолио или капак и сложете ястието да се пече за около 2 часа в предварително загряна на около 200 градуса фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Уникална вкусотия! Вече ми е сред любимите рецепти!
19.02.2018 15:59
3
3