Начин на приготвяне
Смесете в купа брашното, пудрата кафява захар, бакпулвера, индийското орехче и щипка сол. Сложете маслото и втрийте с пръсти докато се поеме от сухата смес и леко се навлажни.
Настържете на фино ренде моркова, разбъркайте с олиото и портокаловата кора. Сипете към сухата смес и разбъркайте с дървена лъжица до хомогенност.
Взимайте малки порцийки от тестото с лъжица и слагайте на разстояние в тава покрита с хартия за печене. Оформяйте на обли бисквитки, не прекалено тънки и без да е нужно да са съвършено гладки.
В средата на всяка бисквитка забодете малко парченце орехова ядка.
Печете на 180 градуса в предварително загрята фурна за 12-15 минути или докато сладките почервенеят леко.
Оставете меките морковени бисквити да изстинат и поднесете с чаша мляко, чай или кафе. Подходящи са и за украса и акомпаниране на топка ванилов или сметанов сладолед.
За да ги запазите меки, съхранявайте в чиста торбичка.
Ако сте ги направили тънки, след като изстинат е възможно и да хрупкат, затова или ги оформяйте по-дебелички, или ги затворете в кутия още докато са леко топли.
Да ви е сладко!