Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Содена питка»Содена питка с яйца и сирене

Содена питка с яйца и сирене

victoria_borisowavictoria_borisowa
Новак
374
Содена питка с яйца и сирене
Снимка: victoria_borisowa
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Тази рецепта за содена питка е подходяща както за закуска, така и за хапване към основно ястие"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр. големи или 4 бр. малки
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • сирене - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, се разбиват яйцата.

Содата се гаси в киселото мляко и след това се добавя към яйцата.

Добавя се олиото, пресятото брашно и накрая сиренето.

Всичко се разбърква добре.

Сместа, която ще получите, трябва да е на много лепкаво тесто.

Печете содената питка на предварително загрята фурна на 180°C до готовност (ще стане златиста).

Тази содена питка с яйца и сирене е перфиктна за закуска.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: