Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Содена питка»Содена питка със сирене

Содена питка със сирене

Содена питка със сирене
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • вода - 50 мл
  • кисело мляко - 200 г
  • сол - 1 ч.л.
  • ябълков оцет - 2 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • сирене - 100 г натрошено
  • брашно - за средно меко тесто
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипва се брашното в купа. Добавя се водата, киселото мляко с разтворена сода за хляб, ябълков оцет, зехтин, сол, захар и бакпулверът.

Разбърква се добре на каша, прибавя се натрошено сирене и мащерка.

Замесва се средно меко тесто.

В тава 26 см върху хартия за печене се оформя плоска питка.

Отгоре се набожда с вилица и оставяме 15 минути да почине.

Печем содената питка в загрята фурна 180°C около 35 минути до златиста коричка.

Начупва се и хапваме топла с още сиренце, поръсено с шарена сол.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Eka
Eka
и с винен оцет ми стана
05.02.2020 19:50