Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Содена питка»Содена питка от лимец без яйца

Содена питка от лимец без яйца

TanyaGyurovaTanyaGyurova
Готвач
1421k6332
Содена питка от лимец без яйца
Снимка: TanyaGyurova
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Содената питка от лимец без яйца може да бъде страхотно допълнение към всяко основно ястие без много, много угризения"

Необходими Продукти

  • брашно от лимец - 4 ч.чаши
  • кисело мляко - 2 ч.чаши
  • олио - 2 с.л.
  • сода за хляб - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагате содата в киселото мляко и като шупне я добавяте към брашното, солта, захарта, бакпулвера и олиото.

Замесвате тесто, което не лепне, за целта ако е необходимо, добавяте още малко брашно.

Намазвате тава с олио и оформяте тестото като питка, като може да ползвате и форма за торта.

Намазвате леко отгоре с олио и надупчвате содената питка с вилица.

Печете на предварително загрята фурна на 170 градуса около 40 минути.

Преди да спрете фурната, проверете с клечка за зъби, дали се е опекла отвътре.

Содената питка от лимец без яйца е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: