Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Содена питка»Содена Питка със Сирене и Спанак

Содена Питка със Сирене и Спанак

Содена Питка със Сирене и Спанак
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Питка с неповторим вкус и аромат"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 1 ч ч
  • сирене - 50 г натрошено
  • спанак - 1 шепа пресен
  • яйца - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • сода за хляб - 1 равна ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • брашно - 500 г за меко тесто
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и нарязваме ситно листа от пресен спанак.

В купа чукваме яйцето, добавя се киселото мляко с разбита в него сода за хляб, сол на вкус, натрошено сирене, олио и нарязан ситно спанак.

Разбърква се с брашното на топка, леко се замесва на меко тесто, може леко да лепне, но не се добавя повече брашно.

Върху хартия за печене се оформя кръгла питка, отгоре се набожда с вилица и поръсваме с малко олио.

Печем в загрята фурна 180°C около 35-40 минути до готовност.

Охлажда се содената питка върху решетка, начупваме на парчета и хапваме с кеф!

Содената Питка със Сирене и Спанак е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Lazarina T.
Lazarina T.
Преди време правих питката, но бях изгубила рецептата. Иначе стана много вкусна!
15.04.2018 13:06