Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински врат със зеленчуци и пепър сос

Свински врат със зеленчуци и пепър сос

Свински врат със зеленчуци и пепър сос
Снимка: Десислав Maрчев Бозаджиев
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
1
"Арт чиния, в която сме сложили свински врат със зеленчуци и пепър сос"

Необходими Продукти

  • свински врат - 200 г
  • сол - 2 щипки
  • черен пипер - 1 щипка
  • ориз - 80 г
  • зеленчуци - 30 г
  • пепър сос - 20 г
  • розмарин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинският врат се реже на равномерни шайби, начуква се и се овкусява със солта и черния пипер.

В малка тавичка с алуминиево фолио печем. Ако правим по-малки порции като бройка, по-лесно ще е да си сварите ориза и зеленчуците на 80 процента от пълната им готовност.

В отделен съд запържваме малко ситно нарязан лук, добавяме зеленчуците, фламбираме с бяло вино и добавяме ориза да поври няколко минути.

Пепър сос:

Във вряща вода добавяме една или две лъжици от сместа и бъркаме постоянно, докато се сгъсти. Ако сте сложили много вода, сгъстете го с запържено брашно.

Поднасяме в хубава чиния с канапе от ориз със зеленчуци, отгоре пържолата, стрък розмарин и заливаме с пепър сос. Приятен апетит!

Свинският врат със зеленчуци и пепър сос е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: