Начин на приготвяне
Свинският врат се реже на равномерни шайби, начуква се и се овкусява със солта и черния пипер.
В малка тавичка с алуминиево фолио печем. Ако правим по-малки порции като бройка, по-лесно ще е да си сварите ориза и зеленчуците на 80 процента от пълната им готовност.
В отделен съд запържваме малко ситно нарязан лук, добавяме зеленчуците, фламбираме с бяло вино и добавяме ориза да поври няколко минути.
Пепър сос:
Във вряща вода добавяме една или две лъжици от сместа и бъркаме постоянно, докато се сгъсти. Ако сте сложили много вода, сгъстете го с запържено брашно.
Поднасяме в хубава чиния с канапе от ориз със зеленчуци, отгоре пържолата, стрък розмарин и заливаме с пепър сос. Приятен апетит!
Свинският врат със зеленчуци и пепър сос е много вкусен.