Начин на приготвяне
Огледайте хубаво продуктите дали няма остатъци от козина, почистете и ги измийте хубаво.
Сложете измитите свински крачета, свински уши и езика в тенджера под налягане, добавете сол и ги залейте с вода около 3-4 пръста над тях.
След като продуктите са сварени, дръпнете съда от котлона, извадете ги в отделен съд и почистете от кокалчетата свинските крачета, ушите от хрущяли и обелете свинските езици от кожата.
Прецедете бульона, нарежете месото на ситно и го върнете в тенджерата с прецеденият бульон.
Сложете тенджерата обратно на котлона, след като заври бульонът с месото, добавете прясното мляко, сол на вкус и оставете за поври за около 5 мин.
Разтопете масло, дръпнете го от огъня, сложете червения пипер, разбъркайте и го изсипете в бульона, оставете да поври 2-3 мин и я отстранете от огъня, подправете я с черен пипер, сол, ако е необходимо.
Преди сервиране, може да подправите вкусната пача с лъжичка от чесновата паста и лют пипер.
Няма нищо по вкусно студените дни от една топла чорба от свински крачета и хрупкаво хлебче!
Да ви е сладко!
Коментари