Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пача»Вкусна чорба от свински крачета

Вкусна чорба от свински крачета

Vesela SHVesela SH
Чирак
51322126
Вкусна чорба от свински крачета2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
130 мин.
Общо
190 мин.
Порции
8
"Една топла супичка ще ви сгрее дори в най-студените дни"

Необходими Продукти

  • свински крачета - 2 бр.
  • свински уши - 1 бр.
  • свински език - 2 бр.
  • масло - 50 г
  • прясно мляко - 1 ½ ч.ч.
  • червен пипер - 1 с.л. сладък
  • сол
  • черен пипер
  • лют пипер - на вкус
  • за чесновата паста
  • чесън - 4 по - едри скилидки счукан
  • оцет - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Огледайте хубаво продуктите дали няма остатъци от козина, почистете и ги измийте хубаво.

Сложете измитите свински крачета, свински уши и езика в тенджера под налягане, добавете сол и ги залейте с вода около 3-4 пръста над тях.

След като продуктите са сварени, дръпнете съда от котлона, извадете ги в отделен съд и почистете от кокалчетата свинските крачета, ушите от хрущяли и обелете свинските езици от кожата.

Прецедете бульона, нарежете месото на ситно и го върнете в тенджерата с прецеденият бульон.

Сложете тенджерата обратно на котлона, след като заври бульонът с месото, добавете прясното мляко, сол на вкус и оставете за поври за около 5 мин.

Разтопете масло, дръпнете го от огъня, сложете червения пипер, разбъркайте и го изсипете в бульона, оставете да поври 2-3 мин и я отстранете от огъня, подправете я с черен пипер, сол, ако е необходимо.

Преди сервиране, може да подправите вкусната пача с лъжичка от чесновата паста и лют пипер.

Няма нищо по вкусно студените дни от една топла чорба от свински крачета и хрупкаво хлебче!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Много добра идея и рецепта която ще бъде изпробвана,но съм сигурен че няма да бъда разочарован.
09.01.2024 15:12