Агнешки кюфтета с лимон

АгнесАгнесНовак
29/10/2013
Приготвяне35 мин.
Готвене35 мин.
Общо70 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 217
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 1 кг
  • лук - 2 глави
  • хляб - 3 бр. филии
  • лимони - 2 бр.
  • лук - 100 г пресен
  • олио - 3 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • масло - за пържене
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Нарежете агнешкото месо и лука на ситно, смесете ги ги поръсете със соли черен пипер. Oставете ги 2-3 часа на хладно. Накиснете хляба в хладка вода за няколко минути.

Смесете овкусеното месо, лука и отцедения хляб и ги смелете с месомелачката. Към каймата се добавя 1/2 ч.ч. студена вода и 1 с.л.- лимонов сок и се разбърква добре.

С влажни ръце се оформят овални кюфтенца, които се изпържват до готовност в силно сгорещено масло.

Поднасят се с гарнитура салата или задушени картофки, резени лимон и ситно нарязан пресен лук.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар