Агнешки Кюфтета с Булгур

РадинаРадина
Новак
273310
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Всичко, което сте чували за агнешките кюфтенца, е истина - те са най-вкусните на света, а в комбинация с булгур са ... изядени за секунди"

Необходими Продукти

  • булгур - 1 ч.ч
  • агнешко месо - 400 г (смляно на кайма)
  • чесън - 2 скилидки
  • лук - 1 глава
  • жълтъци - 2 бр.
  • сол
  • брашно
  • подправка за месо
  • червен пипер
  • соев сос
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме булгура в 3 ч.ч вода.

Когато булгурът е готов, го измиваме със студена вода. Смесваме месото с булгура, жълтъците, счуканите скилидки чесън, солта и лукът - настърган на ситно.

Оформяме кюфтета от тях, овалваме ги в брашно и ги пържим в сгорещено олио от двете страни.

Поднасяме агнешките кюфтета с гарнитура по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: